Izvor: B92, 21.Apr.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužnica za zločin u Podujevu

Beograd -- Tužilaštvo za ratne zločine podiglo je optužnicu protiv četvorice pripadnika jedinice "Škorpioni" za ratni zločin počinjen nad civilima u Podujevu 1999. godine.

Kako je saopšteno danas iz Tužilaštva, optužene Željka Đukića, Dragana Medića, Dragana Borojevića i Miodraga Šolaju Tužilaštvo tereti da su kao pripadnici jedinice "Škorpioni", u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova, 28. marta 1999. godine u dvorištvu porodice Gaši pucali u grupu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojoj je bilo 19 žena i dece.

Prema navodima optužnice, preživelo je petoro dece koja su zadobila teške telesne povrede, koje bi bile kobne "da nije bilo medicinske intervencije pripadnika Specijalnih antiterorističkih jedinica".

"Komanda MUP-a u Podujevu je odmah po saznanju o ovom događaju vratila pripadnike jedinice ,Škorpioni' sa područja Kosova i Metohije", navedeno je u saopštenju.

Zbog učešća u ovom zločinu, Saša Cvjetan je u junu 2005. pravnosnažno osuđen na 20 godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.