Izvor: B92, 14.Jun.2010, 00:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opšta tuča odbornika SO Podujevo

Kuršumlija -- Na sednici SO Podujevo izmeštene u Kuršumliju, na kojoj se raspravljalo o smeni vlasti, došlo do fizičkog obračuna između opozicije i vladajuće koalicije.

Zbog tuče u skupštinskoj sali, u lokalnu policijsku stanicu su privedeni svi odbornici i kompletno opštinsko rukovodstvo.

Nekoliko osoba je lakše povređeno. Po nalogu Ministarstva za Kosovo i Metohiju, na večerašnjoj sednici je trebalo odlučiti koja je od dve suprotstavljene opštinske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlasti legalna.

Međutim, prilikom izglasavanja nepoverenja i izbora novog rukovodstva, došlo je do nesporazuma jer obe strane tvrde da druga ne poštuje skupštinsku proceduru.

Do incidenta je došlo kada je predsednik Skupštine Milovan Tončić sa predsedavajućeg stola odgurnuo papire na pod, tom prilikom je došlo do koškanja između njega i Ivica Markovoća, koji predvodi novoizabrano opštinsko rukovodstvo.

"Tom prilikom, kako je kazao Tončić, došlo je do tuče između dva suprodstavljena rukovodstva i dobornika. U ovoj tuči nekoliko odbornika i predsednik opštine Obren Anđelković su zadobili lakše telesne povrede.

Fizički sukob između dve suprotstavljene strane u sali SO Kuršumlija je prekinut nakon intervencije policije. Zatim su svi odbornici kao I dva suprotstavljena rukovodstva privedeni u ovdasnju stanicu policije.

Na večerašnjoj sednici SO Podujevo odbornici su izglasali nepoverenje rukovodstvu na čelu sa Anđelkovićem I potvrdili imenovanje novog rukovodstva, na čelu sa Markovićem.

Ova dva rukovodstva ne priznaju jedni druge i najavljuju da će sutra svi doći na posao, te ponovo zauzeti stolice u kancelariji predsednika opštine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.