Izvor: B92, 26.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozvana predsednica opštine

Smederevo -- Većina građana Smedereva glasala je za opoziv predsednice opštine Jasne Avramović, pokazuju preliminarni podaci.

Glasanje o opozivu predsednika opštine se desilo i u Smederevu nakon Niša, Preševa i Leskovca. Reč je o Jasni Avramović, a zahtev za opoziv usledio je posle njenog jednomesečnog pritvora zbog sumnje da je zloupotrebila položaj načelnika Infektološkog odeljenja u Zdravstvenog centra "Sveti Luka", falsifikovala isprave i u jednom slučaju primila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mito od 15.000 nemačkih maraka.

Predsednik opštinske izborne komisije Ljuban Mitreski je naveo da je za opoziv predsednice opštine glasalo 9.350 građana, što je više od 52 odsto, a protiv opoziva 8.397 ili nešto iznad 47 odsto. Demokratska stranka, socijalisti i radikali saopštili su ranije večeras da je većina građana glasala za smenu Avramovićeve.

Izjašnjavanje je obavljeno na 77 biračkih mesta u opštini Smederevo. Izbori na biračkom mestu 61 u selu Lunjevac proglašeni su nevažećim zbog toga što nije nadjen kontrolni izborni listić.

Skupština opštine je, posle jednomešecnog pritvora Avramovićeve, zbog istrage o njenoj umešanosti u nezakonitu dodelu invalidskih penzija, 10. novembra donela odluku da se građani izjasne o poverenju.

Na izborima 2004. Jasna Avramović, kandidat grupe građana "Pokret za Smederevo", koja se ranije nije bavila politikom, pobedila je na 55 od 77 izbornih mesta, dobivši 55,78 odsto glasova i tako 6. oktobra 2004. postala prva žena-predsedenik opštine Smederevo od 1458. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.