Izvor: Danas, 06.Mar.2024, 23:12

Opozicija tvrdi da su sve opcije otvorene – od bojkota, preko građanske neposlušnosti, do uličnih protesta: Da li će se izborni uslovi promeniti?

Zakazivanje beogradskih izbora za 28. april ima za cilj da spreči sprovođenje preporuka ODIHR-a i zahteva opozicije, kao i da se dočeka praznik i isprazni Beograd, pa da umesto Beograđana glasaju dovedeni i fantomski birači. Na takav naprednjački plan se neće pristati", poručuju sagovornici Danasa iz dela opozicije. Navode da su u opticaju za ovu borbu sva moguća sredstva - od dodatnog pritiska preko međunarodnih institucija, preko poziva na različite vidove građanske neposlušnosti, pa sve do fizičkog sprečavanja da se ti izbori održe na taj dan. Ipak dodaju da je još rano za prejudiciranje konačnih stavova.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.