Izvor: B92, 11.Avg.2009, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opozicija plaća prenos sednica

Prijepolje -- Odbornici opozicije u Skupštini opštine Prijepolje odrekli su se polovine dnevnica kako bi omogućili da TV Forum prenosi sednice lokalnog parlamenta.

Novousvojeni Poslovnik o radu Skupštine opštine ne predviđa obavezu da se iz budžeta plaća direktan televizijski prenos skupštinskih zasedanja."Svaki od 24 opoziciona odbornika odrekao se polovine dnevnice da bi se omogućilo građanima da prate skupštinska zasedanja", rekao je odbornik Demokratske partije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sandžaka Almir Mehonjić.

Prema njegovim rečima, time je opozicija obezbedila javnost rada Skupštine, iako to vladajuća koalicija uporno izbegava.

Naknade odbornicima Skupštine opštine Prijepolje su 2.000 dinara po danu zasedanja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.