Izvor: B92, 29.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet poternica za Mirjanom Marković

Beograd -- Po četvrti put je raspisana poternica za suprugom bivšeg jugoslovenskog predsednika Mirjanom Marković.

Poternicu je još jednom raspisao Okružni sud u Beogradu, koji u odluci navodi da će 15.000 evra depozita, podnetog u ime Mirjane Marković, okrivljene za protivzakonito posredovanje pri dodeli stanova, uplatiti u korist pravosudnog budžeta Srbije.

Taj novac bio je položen u depozit Okružnog suda u Beogradu na ime jemstva, kao mere obezbeđenja prisustva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okrivljene na zakazanom glavnom pretresu.

Novac treba da bude uplaćen u pravosudni budžet u roku od deset dana po pravnosnažnosti rešenja.

Sud je odlučio i da za Mirjanom Marković bude raspisana poternica na osnovu rešenja o određivanju pritvora od 17. aprila 2003. godine.

Dodaje se da je u ponovnom postupku sud odluku zasnovao na činjenicama da je okrivljenoj poznato da se protiv nje vodi krivični postupak, a da sud nije obavestila o promeni adrese i boravišta.

Vrhovni sud Srbije je 21. decembra treći put poništio odluku Okružnog suda, kojom se nalaže da se u pravosudni budžet uplati 15.000 evra jemstva za povlačenje poternice za Mirjanom Marković. Tada je poništena i odluka o izdavanju poternice za Markovićevom.

U saopštenju Vrhovnog suda se navodi da je rešenje Okružnog suda ukinuto zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka "jer u njemu nisu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama, a oni razlozi koji su dati su nejasni i protivrečni".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.