Opemena taksista pred tužbu

Izvor: NaDlanu.com, 27.Apr.2012, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opemena taksista pred tužbu

NOVI SAD, 27. aprila 2012. (Beta) - Strukovno udruženje taksi-preduzetnika "Sitans" predalo je u petak Gradu Novom Sadu opomenu pred tužbu zbog štete koju je njihovom poslovanju nanela propisana minimalna cena taksi vožnje iz septembra 2011. godine.

NOVI SAD, 27. aprila 2012. (Beta) - Strukovno udruženje taksi-preduzetnika "Sitans" predalo je u petak Gradu Novom Sadu opomenu pred tužbu zbog štete koju je njihovom poslovanju nanela propisana minimalna cena taksi vožnje iz septembra >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << 2011. godine.Gradsko veće Novog Sada je 29. septembra 2011. godine donelo Rešenje o utvrdjivanju ekonomski najniže cene taksi usluge na nivou od 40 dinara za početak vožnje i 40 dinara za kilometar vožnje na osnovu promena u Zakonu o prevozu u drumskom saobraćaju."Na osnovu mišljenja sudskih veštaka procenjena najniža cena taksi vožnje u Novom Sadu, a uzimajući u obzir troškove i uslove obavljanja prevoza na dan 29. septembra 2011. godine, iznosi 100 dinara za start vožnje i 52 dinara za predjeni kilometar", rekao je na konferenciji za novinare predsednik Upravnog odbora udruženja "Sitans" Milan Paunović.On je dodao da su sudski veštaci prilikom proračuna uzeli u obzir amortizaciju vozila, troškove održavanja i registracije vozila, kao i ostale fiksne troškove poput članarine udruženja, cene lekarskih pregleda i troškove goriva.Paunović je kazao da je procenjeno da je ovim rešenjem svaki taksista u Novom Sadu izgubio u proseku 36.000 dinara mesečno, tako da je za proteklih šest meseci, od kada je rešenje doneto, ukupan gubitak jednog taksi prevoznika 216.000 dinara.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.