Oni su napravili istorijski rekord: Formirali vlast za samo pet dana

Izvor: B92, 21.Dec.2023, 15:35

Oni su napravili istorijski rekord: Formirali vlast za samo pet dana

Ljig -- Nakon samo pet dana od održanih parlamentarnih i lokalnih izbora, formirana je nova vlast u opštini Ljig.

Vlast će činiti Srpska napredna stranka koja je osvojila devet mandata, Socijalistička partija Srbija sa dva i Grupa građana "Odlučno za opštinu Ljig" koja je na izborima osvojila takođe dva mandata.

"U opoziciji će ostati GG 'Ljig protiv nasilja' (5 mandata), GG 'Domaćinski odjek Ljig' (4 mandata) i Zavetnici koji su osvojili jedan mandata. Lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << parlament čini 23 odbornika, a vladajuću većinu činiće 13 odbornika što je dovoljno za formiranje vlasti", potvrdjeno je za agenciju RINA. Opozicija podigla hajku na društvenim mrežama i zakazala proteste. Grupa građana "Ljig protiv nasilja", zajedno sa GG "Domaćinski odjek Ljig" i Zavetnicima zakazala je za večeras proteste nezadovoljna kako je formirana većina, a protiv dva odbornika GG "Odlučno za opštinu Ljig" koji su postigli dogovor sa naprednjacima podignuta je hajku na društvenim mrežama. Dvojici odbornika upućuju se i pretnje da će im otići pred kuću. Tako da je situacija došla do apsurda, da opozicija protestvuje protiv opozicije, a GG "Ljig protiv nasilja" preti nasiljem. Opštinska izborna komisija za danas u 14.00 časova zakazala je konferenciju za štampu na kojoj će biti i zvanično saopšteni rezultati izbora. Niko od pomenutih učesnika nije imao primedbe a Izbornoj komisiji nije uložena ni jedna žalba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.