Izvor: B92, 02.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladine SDU i DS-a pri ECOSY-ju

Beograd -- Socijaldemokratska omladina (SDO) i Demokratska omladina primljene su u pridruženo članstvo Mladih evropskih socijalista ECOSY.

SDO je podmladak Socijaldemokratske unije, a Demokratska omladina Demokratske stranke. ECOSY je deo omladinske organizacije Partije evropskih socijalista (PES). Kako se navodi u saopštenju, pridruženo članstvo je najviši oblik članstva koji može imati organizacija iz zemlje koja nije članica Evropske unije. Obe stranke jednoglasno su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << primljene proteklog vikenda u Varšavi.

Status članice te organizacije mogu da dobiju samo omladinske organizacije iz zemalja koje su najmanje potpisale Sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju sa EU.

ECOSY okuplja oko šezdeset socijaldemokratskih, socijalističkih i radničkih omladinskih organizacija širom Evrope.

"Prijem u pridruženo članstvo u ECOSY pokazao je da je međunarodna omladinska socijaldemokratska porodica prepoznala dugogodišnju principijelnu borbu omladine SDU za vrednosti moderne levice u Srbiji i obavezala nas da u njoj istrajemo", navodi se u saopštenju SDO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.