Omladina LDP-a traži smenu Tijanića

Izvor: Blic, 29.Mar.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladina LDP-a traži smenu Tijanića

Mladi Liberalno-demokratske partije (LDP) zatražili su danas na protestu ispred Radio-televizije Srbije smenu generalnog direktora te medijske kuće Aleksandra Tijanića.



Mladi LDP-a organizovali su akciju ispred sedišta RTS-a u Takovskoj pod nazivom "Tijaniću, stidi se!", zbog fizičkog nasrtaja Tijanića na člana te stranke Miloša Lukovića u četvrtak na suđenju predsednici Komiteta pravnika za ljudska prava Biljani Kovačević - Vučo po tužbi koju je, za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << klevetu i uvredu, protiv nje podneo direktor RTS-a.

Zahtev za smenu Tijanića omladinci LDP-a predali su na pisarnici RTS-a, a kako je novinarima izjavio njihov predstavnik Ljubomir Pejović, LDP očekuje od stranaka koje su imenovale svoje članove u Upravni odbor te medijske kuće, a posebno od DS i predsednika Srbije Borisa Tadića, da razreše Tijanića.

Mladi LDP-a su nosili transparente "Stop julovskom batinašu", sa precrtanom fotografijom Tijanića koji se pozdravlja sa Mirjanom Marković, transparent sa natpisom "Predsedniče, izjasni se, najpre SPS, pa JUL, pa D S S... (a sad?)", s fotografijom na kojoj su Tijanić, premijer Vojislav Koštunica, predsednik Srbije Boris Tadić, ministar bez portfelja Dragan Đilas i bivši savetnik premijera Srđan Đurić... Uzvikivali su "Ostavka, ostavka" i "Tijaniću, stidi se", a sve vreme su duvali u zviždaljke.

Na plato ispred RTS-a, u vreme trajanja skupa omladine LDP-a, došlo je nekoliko mladih s transparentima "Kupao si se Čedo u Šilerovoj", "Čedo u Šilerovu", "Prodao si Kosovo Čedo", "Bebo odakle ti slike ?"... Oni su novinarima rekli da su došli na protest u svojstvu nezadovoljnih i savesnih građana.

Nekoliko pripadnika policije odmah je raspoređeno između dve grupe, a skup je prošao bez incidenata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.