Omladina DSS-a pozvala vladu da poboljša status studenata

Izvor: Studio B, 04.Nov.2010, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omladina DSS-a pozvala vladu da poboljša status studenata

Omladina Demokratske stranke Srbije (DSS) organizovala je akciju ispred zgrade Rektorata Univerziteta u Beogradu kojom je ukazala na probleme studenata u Srbiji.

Akcijom simboličnog naziva "Muuuniverzitet", omladina DSS-a je zatražila od Vlade Srbije veća ulaganja u visoko obrazovanje, redukovanje gradiva, "razumnu" školarinu, povezivanje fakulteta sa tržištem rada, više praktične nastave, kao i mobilnost studenata.

Podmladak DSS-a je potom prošetao centralnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << gradskim ulicama do zgrade Vlade Srbije.

"Studenti koji su podržali našu akciju će održati centralni performans ispred zgrade vlade na kome će obučeni kao ministri i dekan početi da muzu maskotu krave, koja će predstavljati studente", izjavio je član Saveta za visoko obrazovanje DSS-a Nemanja Petrović.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

„Studenti nisu krave muzare“

Izvor: Danas, 04.Nov.2010

Pod sloganom „Studenti nisu krave muzare“, omladina DSS-a organizovala je juče performans ispred zgrade Vlade Srbije, ukazujući na neadekvatan odnos države prema mladima.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.