Omerović: Poruke Ugljanina neprihvatljive, zloupotrebio BNV

Izvor: Blic, 03.Nov.2017, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omerović: Poruke Ugljanina neprihvatljive, zloupotrebio BNV

Predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova, Meho Omerović, ocenio je danas da su poruke koje je poslao Sulejman Ugljanin neprihvatljive i da su klasična zloupotreba Bošnjačkog nacionalnog veća.

- Ovo je klasicna zloupotreba Bosnjackog nacionalnog veca. Poruke koje je poslao Ugljanin su neprihvatljive i nemaju nikakve veze sa stvarnom ulogom Saveta - saopštio je Omerović.

On je naglasio da poruke Ugljanina neće imati nikakvog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << efekta, jer će Bošnjaci to prepoznati.

- Nadležnost nacionalnih saveta je jasno definisana zakonom. Svima je jasno da u oblastima kojima se bavi Savet mora da se radi na poštovanju i unapređenju prava Bošnjaka, naročito kada je u pitanju zastupljenost u policiji, pravosuđu, zdravstvu i obrazovanju - zaključio je Omerović.

Predsednik BNV Sulejman Ugljanin zatražio je danas od nadležnih državnih organa da raspišu izbore za teritorijalnu autonomiju Sandžaka, pozivajući se na "referendum, koji je održan 1991 godine".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.