Izvor: Blic, 01.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omeragić ipak radio u Vladi

Omeragić ipak radio u Vladi

Bajram Omeragić radio je u Ministarstvu za kapitalne investicije kao zamenik ministra, saznaje 'Blic' u tom ministarstvu.

Omeragić je odmah nakon imenovanja, kako tvrdi naš izvor, u Vladi Srbije zadužio mobilni telefon, a proteklog vikenda putovao je službenim automobilom tog ministarstva u Novi Pazar.

Omeragić je, međutim, to juče za 'Blic' demantovao.

- Omeragić je bio na poslu u Ministarstvu u petak 23. septembra. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Čekalo se samo da dobije konkretno zaduženje od ministra Velimira Ilića - tvrdi naš izvor iz Ministarstva za kapitalne investicije. On je dodao da se Omeragić nije pojavio u Ministarstvu tek kada je Demokratska stranka zatražila oduzimanje mandata dvojici poslanika sa Liste za Sandžak, čiji je lider Sulejman Ugljanin. DS to traži, jer su Omeragić i Esad Džudžević ušli u parlament zahvaljujući tome što si bili na izbornoj listi te stranke.

A zašto je to bitno? Zato što se Omeragić kada se borio za status poslanika upravo pozivao na to da nije ni stupio na dužnost zamenika ministra. On je, kao i Džudžević, podneo ostavku na tu funkciju kako bi mogao da ostane narodni poslanik i podržava vladu Vojislava Koštunice u republičkom parlamentu. Omeragić je čak tvrdio da je znao da neće obavljati dužnost zamenika, iako je njegovo imenovanje objavljeno u 'Službenom glasniku'.

Međutim, samim činom obavljanja posla zamenika ministra makar i jedan sekund, Omeragiću je po Zakonu o narodnim poslanicima prestao mandat u parlamentu. To je potvrdila i direktorka Instituta za uporedno pravo Vesna Rakić-Vodinelić, koja je izjavila da su prekršeni i Ustav i Zakon o izboru narodnih poslanika, pošto je Omeragićev mandat u Skupštini prestao momentom imenovanja u Vladi.

Nesuđeni zamenik ministra Velimira Ilića negirao je da je radio u Ministarstvu, da je zadužio mobilni telefon u Vladi, te putovao u Novi Pazar službenim automobilom.

- To su laži i gluposti - rekao je Omeragić za naš list i dodao: 'Pokažite mi taj mobilni telefon.'

Portparol DS Đorđe Todorović ponovio je stav te stranke da su Omeragiću i Džudževiću prestali poslanički mandati, pošto je odluka o njihovom imenovanju objavljena u 'Službenom glasniku'.

Upitan da li ima dokaze da su oni i preuzeli te funkcije, Todorović je odgovorio da je u novinama prošle nedelje objavljena fotografija jednog od njih, snimljena u Vladi Srbije. Na toj fotografiji je Bajram Omeragić. N. Č.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.