Omeragić: Doneti set interventnih mera za Sandžak

Izvor: S media, 21.Sep.2010, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Omeragić: Doneti set interventnih mera za Sandžak

Stranka demokratske akcije (SDA)Sandžaka uputila zahtev Vladi Srbije da forimra radnu grupu koja će doneti set ineterventnih ekonomskih mera za prevazilaženje nagomilanih socijalnih i ekonomskih problema u Sandžaku, rekao je danas narodni poslanik te stranke u Skupštini Srbije Bajram Omeragić.

Omeragić, koji je zamenik šefa Poslaničke grupe manjina, je na konferenciji za novinare u parlamentu rekao da su gradjani u Sandžaku na "granici socijalne bede" >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i da bi taj deo Srbije trebalo da ima isti tretman kao ostali delovi Srbije, te da je potrebno ulagati i u infrastrukturu i u nova radna mesta.

"Mogao bih sat vremena da pričam o tome gde je sve Vlada Srbije intervenisala kako bi se popravila ekonomska situacija i gradjani Sandžaka to pozdravljaju, ali je vreme da i oni osete nekakav boljitak", naveo je on.

Omeragić smatra da bi Vlada Srbije trebalo oda pomogne Sandžaku na način kako je to činila u Kuršumliji, Boru, Staroj planini...

Prema njegovim rečima, socijalna i ekonomska kriza u tom delu Srbije doprinosi širenju destruktivnih ideja, a Sandžak "nema ništa od polemike i prepucavanja".

"Socijalna beda je pogodna za različite manipulacije i mi od koalicionih partnera očekujemo da uvaže zahtev i da Vlada Srbije formirata radno telo koje bi donelo set inerventnih mera za Sandžak", naveo je Omeragić.

On je ukazao na "zabrinjavajuće" podatke da škole rade u tri smene, da u tom delu Srbije ima oko 26.000 nezaposlenih, da se na obroncima Sandžaka završava gasovod, da nema aerodroma, autoputa, a ni železnice.

"Ako se takve tendencije nastave imaćemo afrički nivo nezposlenosti", dodao je Omeragić.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SDA traži interventne mere za Sandžak

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Sep.2010

BEOGRAD -..Stranka demokratske akcije (SDA)Sandžaka uputila zahtev Vladi Srbije da forimra radnu grupu koja će doneti set ineterventnih ekonomskih mera za prevazilaženje nagomilanih socijalnih i ekonomskih problema u Sandžaku, rekao je danas narodni poslanik te stranke u Skupštini Srbije Bajram...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.