Izvor: B92, 12.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ojdanić ostaje van rezidencije

Beograd -- Dragoljub Ojdanić večeras će doputovati u Srbiju, ali neće pokušavati da uđe u zvaničnu rezidenciju načelnika Generalštaba.

To je za B92 potvrdio advokat haškog optuženika generala Ojdanića Tomislav Višnjić. Tu rezidenciju Ojdanićeva porodica već sedam godina bespravno koristi. Inače, on je baš tu vilu na Senjaku naveo kao adresu na kojoj će biti tokom privremenog boravka na slobodi.

Kako B92 nezvanično saznaje, Haški tribunal je u dogovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s Vladom Srbije dozvolio Ojdaniću da u zvaničnom zahtevu za privremeno puštanje na slobodu promeni adresu.

Ojdanićeva porodica, pored nekoliko stanova koje poseduje, i dalje bespravno živi u državnoj rezidenciji, za koju Ministarstvo odbrane plaća obezbeđenje i sve ostale troškove.

Nedavno je ministar odbrane Dragan Šutanovac izdao naredbu kojom se svim haškim optuženicima zabranjuje ulazak u vojne objekte, što znači i da je Ojdaniću zabranjen pristup rezidenciji.

Načelnik Generalštaba Zdravko Ponoš kaže da su u obavezi da sprovode naređenje ministra.

"Generalštab je ukazivao duži period, barem otkad sam ja ovde, da je to stvar koja treba da se reši. Jednostavno, Generalštab nije u situaciji da naredi vojnicima da izbace neku ženu na ulicu, bez obzira koliko to bio specifičan slučaj", kaže on.

Ponoš dodaje da smatra da je način na koji je to pokrenuo ministar Šutanovac primeren. "Šteta što to nije ranije rešeno, moglo je. Načelnik Generalštaba ne odlučuje o stambenim pitanjima, pa ni onim načelnika Generalštaba", kaže Ponoš.

"Nadležnost Vojske je da čuva taj objekat. Ministar je naredio da taj čovek ne može da uđe, neće da uđe, i to je za nas završena priča", kaže Ponoš.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.