Ojačati vladavinu zakona

Izvor: Akter, 07.Dec.2015, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ojačati vladavinu zakona

Simbolički je veoma važno, ali je i suštinski bitno što je Srbija preduzela korake za bolje razumevanje i saradnju u regionu, ocenio je Mekalister

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister ocenio je danas da nacrt Rezolucije Evopskog parlamenta pokazuje da Srbija treba da ojača vladavinu zakona, jer korupcija i organizovani kriminal i dalje predstavljaju pretnju za demokratski, društveni i ekonomski razvoj države, i istakao da je sloboda medija sastavni >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << deo demokratije.

Mekalister je izrazio očekivanje da će poglavlje 35, koje obuhvata proces normalizacije odnosa Kosova i Srbije, i poglavlje 32 o finansijskoj kontroli, biti otvorena 14.

decembra na međuvladinoj konferenciji u Briselu, saopštila je njegova kancelarija.

Sloboda medija je sastavni deo demokratije i ona ne može biti ostvarena samo pukim usvajanjem zakona. Potrebno je raditi na stvaranju pogodnog ambijenta za nezavisne medije, naglasio je Mekalister.

On je naveo da je Srbija pojačala učešće parlamenta i civilnog društva u procesu pregovaranja i jačanja prava regulatornih tela.

.

Najnoviji sporazum Beograda i Prištine je od ključnog značaja i on sada u celini treba da bude primenjen, naglasio je Mekalister.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.