Oglasio se Kfor

Izvor: B92, 28.Sep.2021, 07:23

Oglasio se Kfor

Priština -- Komandant Kfora, general-major Franko Federiči saopštio je povodom situacije na severu KiM da je Kfor preduzeo dodatne korake na terenu.

Kako je rekao Kfor je pojačao patrole duž glavnih saobraćajnica gde su blokade i razmestio svoje jedinice na prelazima Jarinje i Brnjak, u skladu sa svojim mandatom koji proističe iz Rezolucije UN 1244.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu navodi se da je Kfor obavio razgovore sa svim stranama koje bi mogle da doprinese >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okončanju protesta.

"Usvojene mere, o kojima je prethodno razgovarao komandant Kfora sa svim institucijama na Kosovu, kao i gradonačelnicima opština na severu, imaju za cilj sprovođenje brze deeskalacije tenzija nastalih prošle nedelje i obnavljanje bezbednog i sigurnog okruženja i slobode kretanja za sve zajednice na Kosovu", navodi se u saopštenju Kfora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.