Održane konsultacije MSP Srbije i Makedonije: Presek stanja svih bilateralnih odnosa dve zemlje

Izvor: Blic, 04.Okt.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održane konsultacije MSP Srbije i Makedonije: Presek stanja svih bilateralnih odnosa dve zemlje

Bilateralne političke konsultacije između Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ministarstva inostranih poslova Makedonije održane su danas u Beogradu.

Sa srpske strane, konsultacije je vodio državni sekretar Nemanja Stevanović, a sa makedonske strane državni sekretar Viktor Dimovski.

Konsultacije su bile prilika za pregled aktuelnog stanja sveukupnih bilateralnih odnosa između Srbije i Makedonije, kao i za identifikovanje mogućnosti i pravaca za dalji razvoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prevashodno ekonomske saradnje.

U razgovorima je obostrano izražena spremnost za dalje unapređenje bilateralnih odnosa i saradnje u svim oblastima od zajedničkog interesa, pre svega na planu ekonomije, saobraćaja, infrastrukture i turizma.

Tokom konsultacija, dve strane su razmenile mišljenja i o najvažnijim regionalnim i međunarodnim temama. Dogovoreno je da se sledeće bilateralne konsultacije održe na proleće 2018. godine u Skoplju.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Konsultacije MSP Srbije i Makedonije

Izvor: B92, 04.Okt.2017

Beograd -- Bilateralne političke konsultacije između Ministarstva spoljnih poslova Srbije i Ministarstva inostranih poslova Makedonije održane su danas u Beogradu...Sa srpske strane, konsultacije je vodio državni sekretar Nemanja Stevanović, a sa makedonske strane državni sekretar Viktor Dimovski...Konsultacije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.