Održana Ravnoselska fijakerijada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2016, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana Ravnoselska fijakerijada

U Ravnom Selu završena je Fijakerijada, tradicionalna manifestacija koja već 15 godina zaredom okuplja u tom selu vrbaske opštine ljubitelje konja, fijakera, druženja i dobre zabave.

Organizatori 15. Fijakerijade bili su Mesna zajednica Ravno Selo i Tamburaško društvo „Begeš". Takmičenje u vožnji konjskih zaprega u našoj zemlji svake godine okuplja sve više publike, ali i takmičara.

"Ovde će voziti desetoro dece od 12 do 16 godina. Stariji voze dvopreg, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa onda dete od 12 godina vozi isto to što je vozio i ovaj stariji. Ovo je postao jako popularan sport. Kada smo mi počeli bilo je 5 fijakerijada, a danas ih ima 43, svake subote i nedelje", rekao je Vjekoslav Papadopulo, predsednik Upravnog odbora Udruženja odgajivača lipicanerske rase konja Srbije.

U kategoriji Prvenstva Vojvodine u vožnji četvoroprega, pobednik je Milan Gaković iz Kucure. Kup Ravnog Sela u vožnji dvoprega osvojio je Ljubomir Trnjakov iz Stapara dok je u kategoriji Prvenstva Srbije za decu najbolji bio Vojislav Livada iz Zrenjanina.

"Najboljih dvadesetak zaprega iz cele države se skupi ovde u Ravnom Selu. Imamo zaprege od Kanjiže, pa sve do Obrenovca, kako decu vozače, tako i odrasle, najbolji vozači četvoroprega i dvoprega. Zaista ovde dolaze oni koji misle da imaju šansu za pehar, dolaze da vide ko će imati više sreće taj dan, jer bukvalno sreća presudi na ovakvim utakmicama kada svi imaju šansu da osvoje pehar", rekla je Milana Nović, predsednica Tamburaškog društva „Begeš"

Dan ranije, u kulturno-umetničkom programu Ravnoselske fijakerijade nastupilo je nekoliko tamburaških orkestara. Takođe, organizovano je i takmičanje u kuvanju kotlića gde je učestvovalo više od 30 ekipa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.