Održan Inicijalni sabor Srpskog otadžbinskog fronta

Izvor: Blic, 24.Jan.2015, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan Inicijalni sabor Srpskog otadžbinskog fronta

Inicijalni sabor Srpskog otadžbinskog fronta (SOF), čiji je jedan od osnivača dramski pisac Siniša Kovačević, održan je danas u Beogradu, a osnivačka skupština najavljena je za 14. mart.

Na skupu u Domu sindikata, Kovačević je rekao da će se ta nova politička organizacija temeljiti na 18 načela, medju kojima su "resuverenizacija", odustajanje od pristupanja Evropskoj uniji, promena Ustava, poseban odnos prema Kosovu i Metohiji i Republici Srpskoj.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istakao da je SOF osnovan kako bi se ponudila moguća i izvodljiva rešenja za probleme koji u Srbiji postoje, među kojima je i činjenica da u toku jedne godine 30.000 ljudi u Srbiji više umre nego što se rodi i isto toliko njih godišnje napusti zemlju, tražeći posao i hleb izvan njenih granica…

"Onda je to zastrašujuća brojka od preko 60.000 izgubljenih duša, na ovaj ili onaj način... Dogodine nema Jagodine, za tri godine Novog Sada, za još tri....A onda, u istorijskom smislu, vrlo brzo, prazna, zašikarena, stara i ničija Srbija. Čija stoka - njegova planina, a o tome ne govori niko - ni vlast ni opozicija", istakao je Kovačević na Inicijalnom saboru.

On se usprotivio i kako je rekao, "potpuno promašenom i obezljuđenom liberalnom ekonomskom konceptu u kome sve treba dati strancima", kao i "srljanju u velikogermanski koncept Nove Evrope".

U nabrajanju razloga za formiranje još jedne stranke na političkom nebu, Kovačević je naveo i da je "korupcija dovedena do apsoluta" i da "tarifni model postoji za diplomu fakulteta, porodjaj, doktorat, gradjevinsku dozvolu….".

Među osnovnim postulatima SPF-a će biti ekonomski i demografski oporavak zemlje, ukidanje autonomije Vojvodine, formiranje penzionog fonda, regionalizacija Srbije, ponovno uvodjenje redovnog služenja vojnog roka...

Kovačević je poručio da ne postoji dilema Srbija ili Evropa, Srbija ili hleb, Srbija ili život, jer jedino Srbija nema alternativu.

Skupu su prisustvovali i Kovačevićeva supruga, glumica Ljiljana Blagojević i njene kolege Vuk Kostić i Tanasije Uzunović, koji je pročitao pesmu Jovana Dučića "Ave Serbija".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Inicijalni sabor partije za one koji još čitaju Dučića, Šantića i Njegoša

Izvor: Blic, 24.Jan.2015

Inicijalni sabor Srpskog otadžbinskog fronta (SOF), čiji je jedan od osnivača dramski pisac Siniša Kovačević, održan je danas u Beogradu, a osnivačka skupština najavljena je za 14. mart...Na skupu u Domu sindikata, Kovačević je rekao da će se ta nova politička organizacija temeljiti na 18...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.