Odnosi Srbije i Rumunije odlični

Izvor: Glas javnosti, 18.Jun.2010, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odnosi Srbije i Rumunije odlični

BEOGRAD - Šefovi diplomatije Srbije i Rumunije, Vuk Jeremić i Teodor Bakonski, ocenili su u Beogradu da su odnosi dveju zemalja odlični i konstatovali saglasnost po pitanjima evrointegracije Srbije i nepriznavanja nezavisnosti Kosova.

"Složili smo se da je vreme teško, da postoje mnoge prepreke koje u prošlosti nisu postojale kada je reč o evropskoj integraciji zemalja koje imaju aspiraciju da postanu članovi. Ali isto tako, složili smo se da ne sme biti dileme da je jedini prosperitetni >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << put za ceo zapadni Balkan puno priključenje Uniji", izjavio je Jeremić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Bakonskim. Rumunski ministar spoljnih poslova rekao je da Srbija treba da igra ključnu ulogu u procesu evrointegracije zapadnog Balkana.

Jeremić se zahvalio šefu rumunske diplomatije na "hrabrom stavu" kada je reč o rumunskom nepriznavanju nezavisnosti Kosova, dok je Bakonski naglasio da je stav Rumunije "stvar principa i solidarnosti". Rumunski ministar je, takođe, pohvalio srpsko rukovodstvo koje u velikoj meri radi na usaglašavanju sa evropskim vrednostima, naročito kada se radi o poštovanju ljudskih prava i pitanju manjina.

Dvojica lidera razgovore su počeli u Vršcu, gde su razgovarali sa pripadnicima rumunske manjine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.