Izvor: B92, 22.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluke Vlade Srbije

Beograd -- Vlada Srbije na današnjoj sednici donela niz odluka.

Godina 2007. proglašena je za godinu Dositeja Obradovića. Ove godine navršava se 200 godina od dolaska Obradovića u Srbiju i njegovog velikog uticaja na stvaranje modernih institucija, navodi se u saopštenju sa sednice Vlade i dodaje da će jubilej biti obeležen nizom javnih, kulturnih i naučno-obrazovnih manifestacija u zemlji i dijaspori.

Vlada je na sednici donela Zaključak o usvajanju Akcionog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << plana za primenu dela sporazuma CEFTA o proizvodnji i prometu duvana i duvanskih prozvoda.

Na sednici je doneta Odluka o broju studeneta za upis u prvu godinu osnovnih studija na Kriminalističko-policijskoj akademiji.

Vlada je donela Odluku o osnivanju Opšte bolnice Leskovac.

Na sednici su donete odluke kojima se za spomenike kulture utvrđuju Aeroklub, Kovnica novca, Sokolski dom Matica, Ministarstvo pošta, Arhiva Jugoslavije, Seizmološki zavod, Komanda vazduhoplovstva, Botanička bašta Jevremovac i Palata Penzionog fonda u Beogradu, Kompleks radničkih stanova Kompleks Muzeja i Arhiva Vojvodine u Novom Sadu, Kompleks Banovine u Novom Sadu, zgrada Gajićeve apoteke u Pančevu i zgrada Istorijskog arhiva u Pančevu.

Na sednici je data saglasnost na Program radova na održavanju, zaštiti, izgradnji i rekonstrukciji magistralnih i regionalnih puteva na teritoriji Srbije za 2007.

Data je i saglasnost na Program rada Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje samostalnih delatnosti za 2007. Vlada je usvojila Izveštaj o realizaciji Programa rasporeda i korišćenja sredstava naknade za socijalnu zaštitu za 2006.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.