Odluke Ustavnog suda bez praktičnih posledica

Izvor: NaDlanu.com, 25.Jul.2012, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluke Ustavnog suda bez praktičnih posledica

NOVI SAD, 25. jula 2012. (Beta) - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je u sredu da većina onoga što je Ustavni sud Srbije osporio u Zakonu o nadležnostima Vojvodine, ne proizvodi praktične posledice.

NOVI SAD, 25. jula 2012. (Beta) - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je u sredu da većina onoga što je Ustavni sud Srbije osporio u Zakonu o nadležnostima Vojvodine, ne proizvodi praktične posledice.Odluka Ustavnog suda, rekao je on, više predstavlja političku poruku i vrednosno opredeljenje, nego što proizvodi praktične posledice."Praktičnih posledica neće biti mnogo, ali ono što je problem jeste to što se one slamaju o ledja gradjana Vojvodine jer se osporava naše pravo da pomognemo trudnicama, penzionerima, socijalno ugroženima, kao i pravo da se definiše politika razvoja poljoprivrede Vojvodine", rekao je Pajtić novinarima.Dodao je da će pokrajinske vlasti ta pitanja ipak rešavati, jer ne mogu se kaznjavati gradjani Vojvodine zbog toga što "neko ima vrednosni problem sa onim što pokrajina čini".

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.