Izvor: Blic, 26.Jul.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odluka pada sutra

Odluka pada sutra

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj ponovo je juče pozvao 'ključne opozicione stranke SPS i SPO na dogovor oko zajedničkog predsedničkog kandidata'. Šešelj je najavio da će ta stranka definitivnu odluku doneti sutra na Centralnoj otadžbinskoj upravi i naveo da bi ukoliko do takvog dogovora ne dođe predsednički kandidat SRS mogao da bude on ili Tomislav Nikolić. On je dodao da je SRS 'spremna na sve eventualne dogovore, čak i sa DSS, ali oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odbijaju taj dogovor'. Šešelj nije isključio mogućnost da zajednički kandidat bude nestranačka ličnost, pomenuvši ponovo, kako je rekao, primera radi, Slavenka Terzića i Mirka Zurovca'.

Lider radikala je izrazio očekivanje da će se i bivši jugoslovenski predsednik Slobodan Milošević do nedelje izjasniti kog kandidata će podržati na predsedničkim izborima.

- Sreo sam se prekjuče s Mirom Marković i ona nije znala ni da potvrdi ni da demantuje tu vest da me je Milošević podržao - rekao je Šešelj. On je, ipak, ocenio da bi mu Miloševićeva podrška mnogo značila i da bi ga obradovala ukoliko bi bio kandidat.

Potpredsednik SPS Branko Ružić ocenio je juče da opozicija treba da podrži jednog kandidata, a 'SPS smatra da to treba da bude kandidat ove najjače opozicione stranke ili nestranačka ličnost koja uživa poverenje građana'. On je demantovao da se predsednik SPS Slobodan Milošević izjasnio o pitanju zajedničkog kandidata opozicije i predlogu da to bude lider SRS Vojislav Šešelj. On je dodao da je iz opštinskih odbora stiglo više od 30 imena za potencijalne kandidate, a veliki broj predloga se odnosi na Slobodana Miloševića - rekao je Ružić i istakao da je predsednik SPS 'moralni pobednik i da bi na predsedničkim izborima odneo pobedu da postoje pravne mogućnosti da se kandiduje'. Prema njegovim rečima, jedan broj opštinskih odbora predložio je Dragoša Kalajića za predsedničkog kandidata i 'nije isključeno da će SPS raspravljati i o mogućnosti da on bude kandidat ove stranke'. Ružić je istakao da su od nestranačkih ličnosti do sada spominjani bivši ambasador pri misiji UN Vladislav Jovanović, Slavenko Terzić i Mirko Zurovac.

I. C. - N.Č.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.