Odlučivanje o pritvoru Kovačevića

Izvor: B92, Beta, 11.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlučivanje o pritvoru Kovačevića

Beograd -- Okružni sud u Beogradu ukinuo je rešenje kojim je Miladinu Kovačeviću produžen pritvor do 28. decembra, rekla je za B92 portparolka Okružnog suda Ivana Ramić.

Okružni sud naložio je prvostepenom sudu da ponovo odlučuje o pritvoru, kaže Ramićeva. Kovačeviću je pritvor bio produžen zbog opasnosti od bekstva.

"Drugostepeno krivično odeljenje Okružnog suda u Beogradu, odlučujući povodom žalbe branioca Miladina Kovačevića, donelo je odluku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da ukine odluku prvostepenog suda, odnosno Drugog opštinskog suda u Beogradu, i predmet je vraćen na ponovno odlučivanje”, kazala je Ramićeva.

"U ovom trenutku možemo reći, s obzirom da je postupak u toku, da je rešenje ukinuto zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja”, objasnila je ona.

Za Kovačevićem je, na zahtev američkih vlasti, raspisana Interpolova poternica pošto se u SAD već vodi postupak protiv njega.

Kovačevića, koji je uhapšen krajem oktobra, i srpsko tužilaštvo tereti za nanošenje teških telesnih povreda Brajanu Štajnhaueru u SAD, kao i zbog podstrekivanja na zloupotrebu službenog položaja i falsifikovanje isprave, jer je na taj način pobegao iz Amerike u Srbiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.