Izvor: B92, 27.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje u Požarevcu

Požarevac -- Danas je pomeren početak suđenja u združenom krivičnom postupku protiv članova "Otpora" i saradnika Marka Miloševića.

Sudija Opštinskog suda u Požarevcu, Gordana Vidojković, odložila je početak glavnog pretresa za 24. februar zbog nedolaska oštećenog i, u isto vreme, okrivljenog Zorana Ivanovića Roleksa koji je, u trenutku prisilnog dovođenja na suđenje, kretao na lekarske analize i preglede u Beograd.

Postupak je nastao združivanjem uzajamnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privatnih krivičnih tužbi u kojima otporaši tuže Milana i Sašu Lazića, Bojana Tadića, Milana Bajića i Zorana Ivanovića Roleksa za nanošenje teških telesnih povreda, nasilničko ponašanje i učešće u tuči, dok braća Lazić tuže otporaše Momčila Veljkovića, Radojka Lukovića i Nebojšu Sokolovića za učešće u tuči.

Povod je incident od 2. maja 2000. godine u kom su učestvovale obe strane, a prilikom kog su povređeni Radojko Luković, Sokolović i Veljković. Otporaši su prijatelje Marka Milosevića tužili u novembru 2001. godine, dok je kontra-tužba koju su Lazići podneli usledila 2002. godine.

Momčilo Veljković je izjavio da je ovo peti put da je neko od saradnika Marka Miloševića bolestan, ili iz drugih razloga sprečen da se pojavi na pretresu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.