Odlikovanje za srpskog izaslanika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jul.2016, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlikovanje za srpskog izaslanika

Ministarka odbrane Nemačke Ursula fon der Lajen odlikovala je izaslanika odbrane Srbije u toj zemlji, potpukovnika Aleksandra Ceru, Srebrnim krstom časti Bundesvera, i ovo je prvi put da Ministarstvo odbrane Nemačke jednom stranom izaslaniku odbrane dodeljuje orden tog nivoa.

U saopštenju Ministarstva odbrane Srbije ističe se da je potpukovniku Ceri odlikovanje uručio zamenik načelnika Sektora strategija i operacije Ministarstva odbrane Nemačke, kontraadmiral Hans Kristian >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Luter.

"Poput vrsnog ambasadora sopstvene zemlje koji svojim ponašanjem i radom služi kao primer, potpukovnik Cera je na poseban način dao doprinos produbljivanju nemačko - srpskog prijateljstva. Njegov izuzetni angažman znatno je doprineo da Nemačka lakše shvati kakav pristup treba da zauzme u svom vojnopolitičkom odnosu prema Srbiji", naglasila je nemačka ministarska odbrane u pismu povodom odlikovanja.

Ceremoniji uručenja odlikovanja u nemačkom Ministarstvu odbrane prisustvovali su i ambasador Srbije u Nemačkoj Dušan Crnogorčević, načelnik Vojne obaveštajne uprave brigadni general Jirgen Brec i novopostavljeni izaslanik odbrane Srbije u Nemačkoj, pukovnik Dejan Cimbaljević.

Potpukovnik Cera je odlikovan na predlog poslanika Saveznog parlamenta koji su članovi Odbora za odbranu. Bio je na dužnosti izaslanika odbrane Srbije u Nemačkoj od jula 2012. godine, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.