Izvor: B92, 29.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlaganje privatizacije medija?

Beograd -- Pomoćnik ministra kulture zadužen za medije Dragan Janjić predložio "svrsishodno odlaganje privatizacije lokalnih medija."

Janjić je rekao da ne bi bilo loše još jednom odložiti privatizaciju lokalnih elektronskih medija, ako se u tom periodu završi raspodela dozvola za emitovanje na lokalnom nivou.

Na okruglom stolu koji je juče u Beogradu Ministartsvo kulture organizovalo na temu privatizacije lokalnih medija, on je podsetio da je rok za transformaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kapitala u tim medijskim kućama već jednom pomeren godinu dana, tako da bi još jedno odlaganje bilo samo po sebi nepopularan potez.

On je predložio da se sastanu stručni ljudi iz Ministarstva kulture, Agencije za privatizaciju i Republičke radiodifuzne agencije kako bi razmotrili moguća rešenja u tom slučaju.

Janjić je rekao da bi eventualna nova rešenja trebalo izneti pred Skupštinu Srbije, jer je jedino ona nadležna za izmene Zakona o radiodifuziji.

On je kazao da bi bilo dobro da se pre privatizacije završi raspodela lokalnih frekvencija jer će na taj način u trku za privatizaciju tih medijskih kuća ući oni koji su zainteresovani za medije, a ne za poslovni prostor.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.