Izvor: B92, 11.Jan.2011, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odgovori stigli, sledi redakcija"

Beograd -- Direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević kaže da su dostavljeni gotovo svi odgovori iz Upitnika EK, sledi stručna redakcija odgovora.

Ona kaže da posao nije završen time što su odgovori stigli, jer je u toku stručna i tehnička redakcija.

Prema njenim rečima, danas su pristigli odgovori ministarstava kulture, trgovine i usluga i pravde, dok su veoma ažurni bili nadležni iz ministarstava poljoprivrede, spoljnih poslova, odbrane, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji su odgovore dostavili još ranije.

Delevićeva je ocenila da nije važno ko je odgovorio prvi, već da se proces završi na vreme i da kvalitet odgovora, a ne samo njihova brzina, potvrdi administrativni kapacitet.

Ona je ukazala na to da je do sada prevedeno osam poglavlja i da je određeni broj odgovora u završnoj fazi prevođenja.

Kada Srbija bude vratila upitnik Evropskoj komisiji, u ovoj instituciji počinje proces izrade mišljenja, koji traje oko godinu dana.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.