Izvor: B92, 22.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor SDP-a Listi za Sandžak

Novi Pazar -- Nakon jučerašnje optužbe da je SDP u Novom Pazaru odgovoran za loše stanje, istim optužbama uzvratio je SDP.

Potpredsednik Sandžačke demokratske partije Munir Poturak izjavio je da je za lošu bezbednosnu situaciju u Novom Pazaru odgovorna Lista za Sandžak Sulejmana Ugljanina. Poturak je ocenio da je Skupština Novog Pazara sa jučerašnje sednice uputila javni poziv na linč predsednika SDP-a Rasima Ljajića i sandžačkog muftije Muamera Zukorlića. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Podestimo, odbornici novopazarske skupštine na sednici su ocenili da je životna i imovinska bezbednost građana Novog Pazara ugrožena. Oni su procenili da je narušavanje situacije u tom gradu "rezultat sprege" između pojedinaca iz pravosudnih organa i SUP-a sa predstavnicima SDP-a i Islamske zajednice.

"Ovakva politička situacija i razjedinjenost otvorili su put sukobima i svim oblicima kriminala", rekao je Poturak i dodao da je za prevazilaženje takvog stanja neophodan najširi mogući konsenzus i direktan razgovor lidera SDP-a, Liste za Sandžak i sandžačkog muftije Muamera Zukorlića.

Osam odbornika iz redova SDP-a juče nije prisustvovalo sednici lokalnog parlamenta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.