Izvor: Glas javnosti, 24.Maj.2009, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornika ubili reketaši?

PREŠEVO - Isufa Azizija, biznismena iz Oraovice kod Preševa i odbornika Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Halimija u Skupštini opštine Preševo, najverovatnije su ubili bivši pripadnici takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB). Razlog zbog kojeg je Azizi ubijen navodno je neplaćanje reketa dojučerašnjim pripadnicima OVPMB, kojih i danas ima oko 6.000, tvrdi izvor blizak istrazi u Preševu.

- Oni su stalno njega progonili da im plaća reket, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ali on nije hteo. Zato je i prešao kod Rize nadajući se da će ga ovaj zaštiti jer je predsednik PDD protiv njih. Koga oni uzmu na zub taj bolje da nije živ. Azizi je važio za jednog od najbogatijih ljudi Preševa. Među Albancima ko poseduje benzinsku pumpu taj je izuzetno bogat, a on ih je čak imao dve na Koridoru 10, na pola puta između Bujanovca i Preševa. Nakon povratka iz Nemačke Azizi je nameravao da otvori i treću pumpu, ali ga je iznenadna smrt sprečila. Pokošen je sa najmanje tri hica prilikom izlaska iz automobila u svom dvorištu - objašnjava naš izvor iz Preševa i dodaje da je zbog velike nezaposlenosti među mladima u Preševu, jedan od najunosnijih poslova reketiranje ljudi.

Portparol Okružnog suda u Vranju Vesna Stevanović kaže da još nisu poznati motivi ubistva Isufa Azizija (46) i da policija intenzivno traga za počiniocima tog zločina.

Podsetimo, Azizi je ubijen preksinoć oko 23 sata u dvorištu svoje kuće. Predsednik opštine Preševo je Ragmi Mustafa, lider Demokratske partije Albanaca (DPA), dok je predsednik SO Preševo, Skender Destani, lider Demokratske unije doline (DUD).

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.