Izvor: B92, 11.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici izglasali da je Opačić zakonito dobio zemljište

Novi Sad -- Odbornici Skupštine Novog Sada u petak su podržali izveštaj Radnog tela u kome se navodi da je osuđenom narko dileru Nenadu Opačiću "u skladu sa zakonom" dodeljeno zemljište za izgradnju benzinske pumpe. Na sednici gradske skupštine, od 53 prisutna odbornika za izveštaj komisije glasalo je 30 odbornika Demokratske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, protiv je bilo 18 odbornika iz Demokratske stranke Srbije, Reformista Vojvodine i Socijalističke partije Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je pet odbornika LSV bilo uzdžano.

O izveštaju Radnog tela za utvrđivanje zakonitosti o dodeli građevinskog zemljišta Nenadu Opačiću poslanici su se izjašnjavali javno, pojedinačno. Potpredsednik Vlade Srbije i gradski odbornik Miodrag Isakov, posle odluke skupštine rekao je novinarima da će RV, čiji je lider, tražiti smenu gradske vlade jer, kako je ocenio, zbog ove odluke "najmanje mora pasti vlada, ako ne i cela skupština".

Skupština grada pre par meseci formirala je komisiju koja je trebalo da utvrdi zakonitost odluke o dodeli građevinskog zemljišta Nenadu Opačiću, a na osnovu izveštaja Nadzornog odbora Zavoda za izgradnju grada da je Opačiću dodeljeno zemljište na osnovu "pretnji i pritisaka" upućenih predstavnicima komisije na javnoj licitaciji. Nenad Opačić, kojeg je Ministarstvo unutrašnjih poslova označilo kao predstavnika zemunskog klana za Novi Sad, osuđen je na četiri i po godine zatvora zbog preprodaje 50 grama heroina 1998. godine. U toku je suđenje Opačiću zbog otmice Mladena Marića iz Iriga, kao i istraga koja ga tereti da je na teritoriji grada od 1998. do marta 2003. godine vodio preprodaju narkotika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.