Odbori, delegacije i zakoni do marta

Izvor: Glas javnosti, Beta, 12.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbori, delegacije i zakoni do marta

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da će parlament do početka redovnog zasedanja raditi sve vreme i donositi odluke i zakone kojima se uređuje rad parlamenta, bez obzira na to da li će o tome biti postignut konsenzus svih stranaka.

U intervjuu agenciji Beta, Đukić-Dejanović je istakla da će parlament po hitnom postupku raditi sve vreme u januaru i februaru i da očekuje da budu usvojeni zakon o Skupštini, novi Poslovnik o radu, da budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << izabrane delegacije u međunarodnim institucijama i konstituisani svi skupštinski odbori.

Ona je navela da se sa izborom delegacija i konstituisanjem odbora kasni zbog sporenja između Srpske radikalne stranke i Srpske napredne stranke i nepostojanja dogovora o raspodeli mesta u delegacijama i odborima.

POLITIČKA IGRA

Đukić-Dejanović je zahteve SRS da im se vrate mandati poslanika koji su prešli kod naprednjaka ocenila kao političku igru, jer ih ne traže od nadležnih organa, od sudova, već od skupštine koja samo konstatuje i potvrđuje mandate.

- Odbor za ustavna pitanja nije do sada konstituisan, kao ni naše delegacije koje treba da nas predstavljaju u inostranstvu, jer SRS treba da prekine agoniju i da da svoje kandidate i predloge - istakla je ona i navela da, ako nema radikala, nije zadovoljena osnovna potreba da budu zastupljen sve poslaničke grupe.

Ona je izrazila nadu da će SRS dati svoje predloge i da će problem biti rešen kompromisom, ali da će, ako ne bude tako, vladajuća većina i bez njih formirati i delegacije i sve odbore i odbor za ustavna pitanja.

- Ukoliko sve to ne uradimo u saglasnosti sa svim strankama u parlamentu, onda nas čekaju jedna ili dve duge sednice na kojima ćemo morati većinom da rešimo pitanje zakona o skupštini, poslovnika i međunarodnih delegacija, ali da to konačno rešimo - rekla je Slavica Đukić-Dejanović.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.