Odbor traži izveštaj Jeremića

Izvor: B92, 08.Dec.2010, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor traži izveštaj Jeremića

Beograd -- Parlamentarni Odbor za inostrane poslove zatražio je od šefa diplomatije Vuka Jeremića izveštaj o odluci da Srbija bojkotuje dodelu Nobelove nagrade za mir.

Odbor traži od Jeremića da upozna Skupštinu sa svim odlukama, elementima i preporukama u spoljnoj politici, rekla je šefica poslanika DS-a Nada Kolundžija.

Ona očekuje da će sednica odbora biti održana uskoro, kada se usklade termini odbora i Jeremića.

Kolundžija je podsetila da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je svaka spoljnopolitička odluka tema o kojoj Odbor ima pravo da traži objašnjenje nadležnog ministarstva.

Liberalnodemokratska-patrija (LDP) zatražila je hitnu sednicu Odbora za inostrane poslove na kojoj će se razmatrati odluka Vlade da predstavnik Srbije ne prisustvuje dodeli Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu Liju Sijaobou.

"Ignorisanje Nobelove nagrade za mir je političko i moralno posrnuće spoljne politike Srbije", naveo je LDP.

Srbija je jedna od 18 zemalja koje će uz Kinu bojkotovati ovogodišnju ceremoniju u Oslu povodom dodeljivanja Nobelove nagrade za mir kineskom disidentu Liju Sijaobou.

Dok u Evropskoj komisiji kažu da su razočarani odlukom Srbije, kineski ambasador u Beogradu poručuje da Peking ceni taj potez Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.