Izvor: B92, 09.Feb.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odbor samo konstatuje"

Beograd -- Izveštaj adminstrativnog odbora ne izaziva nikakvo pravno dejstvo i ne predstavlja konačni pravosnažni akt, kaže Tomislav Nikolić.

Administrativni odbor Skupštine Srbije obavestio je Prvo opštinsko tužilaštvo u Beogradu da nije odlučivao o neopozivim ostavkama bivših poslanika G17 plus Sovranija Čonjagića i Vesne Lalić na sednici tog tela 27. novembra 2005.

Dvoje bivših poslanika podnelo je krivične prijave protiv predsednika i sekretara skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Predraga Markovića i Marka Danilovića, kao i predsednika i zamenika predsednika Administrativnog odobra Tomislava Nikolića i Petra Cvetkovića za zloupotrebu položaja. Oni tvrde da su im ukradeni mandati pošto je odbor razamtrao ostavke koje je u njihovo ime aktivirala G17 plus, iako kažu da su prvo podneli ostavke na članstvo u stranci. Predsednik odbora Tomislav Nikolić rekao je da ti papiri nisu nikakav dokument, jer ne postoji mogućnost da neko traži poništenje ranije date neopozive ostavke.

"Odbor je upoznat sa neopozivim ostavkama Vesne Lalić i Sovranija Čonjagića i razmatrao ih je kao razlog za prestanak mandata, s tim što Odbor o ostavkama nije odlučivao, jer Odbor na to i nema prava. On samo konstatuje da su ostavke podnete i takav izveštaj usvaja i prosleđuje ga predsedniku Narodne skupštine, koji onda pred republičkim parlamentom konstatuje da je mandat prestao. Izveštaj adminstrativnog odbora ne izaziva nikakvo pravno dejstvo i ne predstavlja konačni pravosnažni akt", kaže zamenik potpredsednika SRS.

Administrativni odbor je prihvatio zahtev poslanika G17 plus Aleksandra Lazarevića za ostvarivanje prava na isplatu mesečne naknade od 35.000 dinara za zakup stana u Beogradu, s obzirom da mu je to bolja opcija nego da svakodnevno u skupštinu dolazi iz Niša.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.