Odbor prihvatio da Petrović nastavi predsedavanje Fiskalnim savetom

Izvor: Blic, 11.Jul.2017, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor prihvatio da Petrović nastavi predsedavanje Fiskalnim savetom

Skupštinski Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava prihvatio je danas predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da predsednik Fiskalnog saveta ponovo bude Pavle Petrović.

Odbor je prihvatio i predloge Ministarstva finansija i guvernera Narodne banke Srbije da članovi Saveta ponovo budu Nikola Alitiparmakov i Vladimir Vučković.

Usvojeni predlozi za predsednika i članove Fiskalnog saveta upućeni su parlamentu na razmatranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << po hitnom postupku.

Poslanici većine podržali su predloge ocenjujući da se radi o kvalitetnim ljudima, dokazanim u svojim profesijama, dok su predstavici opozicije zamerili što su predloženi oni koji su već bili članovi Fiskalnog saveta.

Na kritike opozicije da je Fiskalni savet podržao politiku vlade, poslanik SNS Veroljub Arsić rekao je da se sa mnogim izveštajima Saveta i sam nije složio.

Poslanik PUPS-a Momo Čolaković rekao podržao je predlog jer, kako je rekao, misli da je fiskalni savet u proteklom periodu uspešno radio.

On je posebno pohvalio rad predsednika Fiskalnog saveta za koga je rekao da je dao veliki doprinos svojim stručnim i kritičkim sugestijama.

Goran Ćirić je rekao da će DS da bude uzdržan tokom glasanja za predložene kandidate jer je Fiskalni savet podržao politiku vlade.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbor uputio Skupštini predloge za članove i predsednika Fiskalnog saveta

Izvor: Beta, 11.Jul.2017

Odbor za finansije Skupštine Srbije danas je prihvatio predloge za članove Fiskalnog saveta i predsednika tog tela i uputio ih parlamentu na razmatranje po hitnom postupku.Odbor je dao saglasnost na predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića da predsednik Fiskalnog saveta ponovo bude Pavle Petrović,...

Nastavak na Beta...

Petrović nastavlja predsedavanje Fiskalnim savetom

Izvor: B92, 11.Jul.2017

Beograd -- Skupštinski Odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava prihvatio je da predsednik Fiskalnog saveta ponovo bude Pavle Petrović...Odbor je prihvatio predlog predsednika Srbije Aleksandra Vučića...Odbor je prihvatio i predloge Ministarstva finasija i guvernera...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.