Izvor: B92, 08.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor: Vlada ne brine o izbeglicama

Novi Sad -- Vojvođanski Odbor za pomoć izbeglicama ocenio da Vlada nije učinila sve kako bi rešila problem izbeglica.

U saopštenju Odbora se navodi da je sudbina izbeglih, prognanih i raseljenih i posle mandata Vlade Srbije, kao i svih prethodnih, ostala neizvesna.

Odbor je optužio premijera Srbije Vojislava Koštunicu da u izveštaju o 1.000 dana rada Vlade ni rečju nije pomenuo izbeglice u Srbiji, a da su vlasti Srbije ćutale o problemu povratka izbeglica i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vraćanja njihove imovine u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

"Hrvatska je potrošila više od dve milijarde evra za zbrinjavanje prognanih i raseljenih Hrvata, dok su vlasti u Srbiji za zbrinjavanje izbeglica uglavnom koristile donacije stranih vlada", navodi se u saopštenju.

Odbor ocenjuje i da je Demokratska stranka Srbije u Komesarijat za izbeglice imenovala nekompetentne i nesposobne kadrove i navodi da je u tom komesarijatu bilo i kriminalnih radnji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.