Izvor: B92, 02.Feb.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor: Nepravilnosti na izborima

Beograd -- Anketni odbor Skupštine Srbije utvrdio je da je na izborima za Skupštinu Beograda 19. septembra 2004. bilo nepravilnosti.

Odbor je utvrdio i da je prekršen Zakon o lokalnim izborima. Međutim, članovi Odbora su odlučili da u izveštaj ne bude uneta kvalifikacija o uticaju nepravilnosti na rezultate izbora i na izbornu volju građana.

Predsednik odbora Meho Omerović rekao je da Skupština nije formirala odbor kako bi bilo utvrđeno da li je neko krao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na izborima.

... i nikom ništa

"Odbor je utvrdio da je prekršen zakon, da je bilo brojnih nepravilnosti, a u kojoj meri je kršenje zakona podrazumevalo prekrajanje izborne volje, to je već druga priča", rekao je Omerović.

Anketni odbor je zaključio da krivicu za izborne nepravilnosti i povrede zakona ne snose direktno pojedinci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.