Odbijaju da plate dug

Izvor: S media, 10.Maj.2010, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijaju da plate dug

Odlaganje prijema prvog parlamentarca Crne Gore u Srbiji, po svemu sudeći, podgrejao je stare strasti na relaciji Podgorica-Beograd. Novo zaoštravanje retorike i uvređenost komšija moglo bi da se odrazi i na rešavanje problema sa dugom za vilu ”Crnogorka” od 1,5 miliona evra za koji Srbija duži crnogorsku vladu, kao i na želju Beograda da ispregovara otvaranje više od jednog konzulata.

Kako ”Novosti” saznaju u Vladi, o dugu se razgovara, ali se nije daleko odmaklo, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jer Crnogorci odbijaju da plate ispostavljeni račun. Ništa bolju volju ne pokazuju ni prema zahtevu Beograda da na njihovoj teritoriji otvori tri konzulata.

Iz DIPOS-a, preduzeća u čijem je fondu ”Crnogorka”, u ponedeljak nismo dobili odgovor da li su od 22. januara, kada je Podgorici istekao rok za otplatu duga, preduzeli neke konkretne korake da bi se račun izmirio.

- Dug za ”Crnogorku” je bio izmišljen problem. Trajao je dva dana i onda su ga zaboravili. Kod konzulata je Crna Gora pokazala da ”zna za jadac”. Državnički je rekla da je dosta jedno diplomatsko predstavništvo. Šta bi tek radili razni konzuli ako jedan ambasador radi na otkazivanju posete predsednika crnogorskog parlamenta? Ovo je skandal - kaže za ”Novosti” Miodrag Vuković, predsedavajući odboru za međunarodne odnose crnogorskog parlamenta.

HOĆEMO TRI KONZULA

IZ Crne Gore odavno je poručeno da je za Srbiju jedno predstavništvo ”mera”, ali je srpska strana smatrala da ima prostora da se razgovori o ovome nastave. Želja Beograda je bila da otvori konzulate u Herceg Novom, Nikšiću i Bijelom Polju. Dok čeka da postavi sva tri konzula, Srbija ne koristi ni pravo da imenuje jednog.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.