Izvor: S media, 06.Maj.2013, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović: Nećemo dozvoliti izmenu briselskog sporazuma

Srbija neće dozvoliti bilo kakvu izmenu briselskog sporazuma, poručio je generalni sekretar vlade Veljko Odalović pred nastavak razgovora o planu implementacije tog dokumenta.

Odalović je istvoremeno uveren da je moguć dogovor sa predstavnicima Srba sa KiM o sprovođenju postignutog sporazuma Beograda i Prištine.

Odalović, koji je i član vladinog tima za izradu plana implementacije, u intervjuu Tanjugu kaže da na predstojećem sastanku Srba >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sa KiM sa predstavnicima vlade možda neće biti rešeni svi otvoreni problemi, ali da veruje da će doći do napretka.

"Izuzetno je velik značaj dogovora sa Srbima sa KiM. Kompletna implementacija i sve ono sto bi trebalo da usledi u dobroj meri zavisi od toga kako ce se srpska zajednica na KiM odnositi prema tom planu", ističe generalni srektar vlade.

Odalović veruje u odnos poverenja Srba sa KiM prema institucijama Srbije, kao što je vlada i parlament jer je briselski sporazum, podseća, prošao punu verifikaciju svih institucija Srbije.

"Ove stvari se ne mogu raditi van institucija, preozbiljne su, sa dalekosežnim posledicama i ko god bi preuzeo odgovornost da to rešava na bilo koji drugi način doveo bi sebe u neprijatnu situaciju", naveo je on.

Govoreći o prvom sastanku timova za implementaciju, održzanom nedavno u Briselu, Odalović ističe da je naša delegacija iznela vrlo jasan stav da je spremna da u dobroj veri ispoštuje potpisani sporazum i da implementira njegov duh.

"Priština nije tako razmišljala, čak u jednom trenutku smo prepoznali da i zahtevi predstavnika EU nisu bili u duhu onoga što nosi osnovni dokument. Mi smo na to upozorili i rekli da je za nas to apsolutno neprihvatljivo i da ne samo da nemamo mandat već i da je to deformisanje izuzetno važnog dokmenta koji je dobio opštu međunarodnu podršku i podršku u Srbiji", rekao je on.

(Tanjug)

Foto: BetaPhoto/Medija Centar Beograd/Ana Dokučević/DS

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.