Odalović: Jedinstvo protiv pokušaja otimanja Trepče

Izvor: Blic, 20.Jan.2015, 09:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović: Jedinstvo protiv pokušaja otimanja "Trepče"

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio je danas da je dobro da je postignuto veliko jedinstvo protiv pokušaja otimanja institucije kao što je Rudarsko-metalurški kombinat "Trepča".

On je za RTS rekao da je važno da su i međunarodni predstavnici pokazali visok stepen razumevanja.

- Kosovske institucije pokušale su pred briselski dijalog da ojačaju poziciju time što bi pred svršeni čin dovele i naše predstavnike i međunarodnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zajednicu i već prethodno rešili status jednog od vitalnih preduzeća na prostoru Kosova i Metohije - istakao je Odalović.

On je ukazao da pitanje imovine mora da bude sasvim drugačije tretirano u Briselu, podsetivši da su ga još pre godinu dana otvorili premijer Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Generalni sekretar MSP je podsetio da je Rudarsko-metalurški kombinat "Trepča" uvek bila stožer razvoja južne pokrajine.

Govoreći o razlici između toga kako danas izgleda deo Trepče koji je ostao u južnom delu Kosovske Mitrovice i kako danas izgleda Kišnica, Novo Brdo, Ajvalija, Odalović je ukazao da je tamo gde su bile kosovske institucije, uništeno, zapušteno i urušeno, a da funkcioniše deo gde je Srbija sa ljudima koji žive na severu Kosova i Metohije bila prisutna.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.