Izvor: B92, 11.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Od sledeće sednice - mađarski"

Beograd -- Poslanik Skupštine Srbije Balint Pastor najavio da će se poslanici SVM-a od naredne sednice obraćati na mađarskom jeziku.

Predsednik poslaničke grupe nacionalnih manjina Balint Pastor je za novosadski Građanski list rekao da, prema skupštinskom poslovniku, poslanici imaju pravo da se za govornicom obraćaju na svom maternjem jeziku. On je kazao da ostvarivanje tog prava ne zavisi od "dobre volje" predsednika parlamenta jer im to garantuju i Ustav i zakoni. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"U proteklim danima narodni poslanici su isključivo koristili govornicu da bi se obratili svojim biračima, konstatovali smo da je na najgrublji način počela izborna kampanja, iako izbori još nisu raspisani. Zbog toga smo odlučili da ćemo se od ove sednice za govornicom obraćati parlamentu na mađarskom jeziku", objasnio je Pastor.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.