Izvor: B92, 19.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od nedelje jeftinije gorivo

Beograd -- Gorivo na pumpama u Srbiji od nedelje u ponoć biće jeftinije prosečno za šest odsto, odnosno 4,2 dinara po litru.

Kako je izjavio pomoćnik ministra za trgovinu Srđan Srećković, pojeftinjenje je posledica naglog pada cene sirove nafte na svetskim berzama od 11,4 odsto. On navodi da će to sniženje uticati na smanjenje inflacije od 0,5 odsto.

Nova cena benzina tipa MB i BMB od 95 oktana, koji je koštao 78,8 dinara, biće 74,9 dinara po litru.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Cena dizela D2, koji je koštao 64,4 dinara, biće 60 dinara, a nova cena dizela eko 3, koji je koštao 66,8 dinara, biti 62,2 dinara po litru.

Evrodizel će koštati 64,8 umesto 69,6 dinara, a lož ulje, koje je koštalo 54,5, biće 49 dinara po litru.

"Berzanske procene su da će u narednom periodu cene sirove nafte biti u blagom padu, što znači da narednih meseci nećemo imati inflatorni pritisak po osnovu rasta cena sirove nafte, odnosno rasta cene derivata nafte", naveo je Srećković.

Vlada o gradovima

Ministar privrede Predrag Bubalo naveo je da je Vlada utvrdila Predlog zakona o upravljanju imovinom oduzetom u sudskom postupku i amandman na Predlog zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije.

"Pored ranije nominacije četiri grada i 12 izvorno predloženih, posle konsultacija sa Zavodom za statistiku, u smislu koji gradovi bi mogli da ispune uslove koji su predviđeni zakonom, došlo se do toga da se amandmanom predloži da gradovi budu i Valjevo, Sombor i Novi Pazar", rekao je Bubalo.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.