Od januara vlada manja za devet resora?

Izvor: S media, 04.Dec.2010, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od januara vlada manja za devet resora?

Procedura smanjivanja Vlade Srbije na 15 ministarstava, pri čemu će se DS odreći pet ministara, a SPS i G17 plus po dva, počeće odmah posle stranačkih izbora kod demokrata i socijalista, a biće završena do kraja januara, piše "Blic".

Ovo je, kako saznaje "Blic" u vrhu koalicije, dogovoreno na sastanku lidera DS, SPS i G 17 plus Borisa Tadića, Ivice Dačića i Mladjana Dinkića, prošle nedelje.

Do dogovora je, svedoči izvor "Blica", došlo, jer je lider socijalista >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << prvi put otvoreno rekao da je spreman za smanjivanje broja ministara.

I mada je razgovor počeo planovima o tome da se DS odrekne tri ministarstva sa svoje liste, a SPS i G17 plus po jednog, Tadić je insistirao na tome da "konačno mora da se preseče" i vlada svede na razumnu meru od 15 resora, a Dačić i Dinkić su prihvatili, navodi "Blic".

"Najverovatnije je da će se Dacić odreći ministra energetike Petra Škundrića koji nema potpredsednicku funkciju, ali je pitanje izbora izmedju Milutina Mrkonjića i Žarka Obradovića veoma teško, jer se obojica dobro kotiraju u stranci", piše "Blic".

Od ministara sa liste G17 plus, najverovatnije će biti smenjeni Jasna Matić, ministarka za telekomunikacije i Verica Kalanović, ministarka za NIP.

Od ministara sa liste DS do sada su pominjani za smenu Svetozar Čiplić (ljudska i manjinska prava), Slobodan Milosavljević (trgovina), Saša Dragin (poljoprivreda) i Bogoljub Šijaković (vere), ali to nije dovoljno i pitanje je na koji način će Tadić odlučiti da organizuje nove resore, navodi "Blic".

Nastavak na S media...






Povezane vesti

DS se odriče 5 ministarstava

Izvor: Šumadija Press, 04.Dec.2010

Pri smanjivanju Vlade na 15 ministarstava, DS će se odreći pet ministara, a SPS i G17 plus po dva.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.