Od bezbednjaka tražio 500 evra!?

Izvor: S media, 22.Jul.2010, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od bezbednjaka tražio 500 evra!?



Beogradska policija uhapsila je u ponedeljak hirurga S. M. (44) sa odeljenja abdominalne hirurgije Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije, zbog sumnje da je primio mito od 500 evra, ekskluzivno saznaje „Alo!“ u policiji.


Novac je navodno zatražio od pripadnika Bezbednosno-informativne agencije, čija je majka bila njegova pacijentkinja!

Kako „Alo!“ saznaje, poznati hirurg u ponedeljak je primio pacijentkinju iz Beograda kako bi je operisao. Posle >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << intervencije pozvao je njenog sina koji ga je pitao:

- Doktore, šta smo vam dužni?

- Pa nemojte da se obrukate, dajte 500 evra! - dodao je, prema navodima iz policije, hirurg.

- Nemam toliko novca kod sebe - rekao je sin operisane žene koji je zaposlen u Bezbednosno-informativnoj agenciji Srbije.

- Idite do kuće i donesite, čekaću vas - odgovorio je dr S. M.

Prema našim saznanjima, sin pacijentkinje, revoltiran zbog ovakvog poteza poznatog hirurga, ceo slučaj je prijavio policiji. Lekar je potom uhapšen dok je uzimao poveću svotu novca. Ova priča sve je potresla osim zaposlene u Urgentnom centru na odeljenju hirurgije.

- Čuo sam za slučaj kolege. Priča se odavno da ovo nije prvi slučaj da se na odeljenju za intervencije uzima novac. Trebalo bi proveriti imovno stanje svih ljudi koji su sa njim sarađivali - objašnjava naš sagovornik.

S druge strane, ima i onih koji su čuli drugu stranu priče, gde je, navodno, majka pripadnika BIA u znak zahvalnosti dala kovertu doktoru u kojoj je bilo 500 evra. Te pare skupili su njeni rođaci. Neverovatno je, međutim, da je u srpskom zdravstvu „čašćavanje“ najhumanije profesije postalo neizbežno, odnosno da je gotovo sramota hirurzima, anesteziolozima, ginekolozima... ne ponuditi „kovertu“.

O tome šta će biti sa uhapšenim hirurgom saznaće se posle saslušanja kod istražnog sudije.

Ime ovog lekara provlačilo se pre četiri godine kroz novinske članke kada ga je pohvalila porodica devojke koja je umrla greškom lekara u Pančevu. Najbliži članovi porodice nastradale javno su se zahvalili sada uhapšenom hirurgu, koji je „dao sve od sebe“ u Urgentnom centru u Beogradu.



Hronologija:


Mart 2010. - Niška policija uhapsila je doktora Kliničkog centra I. T. (55) zbog sumnje da je od jednog pacijenta obolelog od raka primio mito od 100 evra kako bi mu obezbedio tretman zračenja preko reda.

Januar 2009. - Uhapšen Eugen Slavik, dečji hirurg Instituta za neurohirurgiju KCS-a, zbog mita od 300 evra za operaciju dečaka koji je imao tumor u grudnom košu.

Mart 2009. - Uhapšen je načelnik odeljenja hirurgije Opšte bolnice u Šapcu Angel B. (56) zbog sumnje da je primio iznos od 150 evra od pacijenta za operaciju hernije.

Septembar 2009. - Uhapšen načelnik osmog odeljenja Prve hirurške klinike KCS-a i profesor Medicinskog fakulteta Milorad Petrović zbog sumnje da je od pacijentkinje kojoj je operisao žučnu kesu primio 300 evra.

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.