Izvor: B92, 09.Maj.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Beograda se traži spisak osoba povezanih sa kriminalom u BiH

Beograd -- BiH je u petak od Beograda zatražila da joj se putem Interpola dostavi spisak osoba, koje se nalaze u pritvoru u Srbiji, a za koje se sumnja da su umešane u kriminal u BiH ili imaju finansijske ili neke druge nelegalne veze - izjavio je ministar za bezbjednost BiH Bariša Čolak. "To će sigurno pomoći našim organima bezbednosti, pje svega Državnoj graničnoj službi, ali i policijama u BiH da se zajednički uspešno suprotstave ovom organizovanom zlu", rekao je Čolak novinarima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nakon razgovora sa zvaničnicima Srbije i Srbije i Crne Gore, dodajući da nije pominjano nijedno konkretno ime.

On je najavio je da će vrlo brzo između ministarstava policije BiH i Srbije biti potpisan operativni sporazum radi brže razmjene informacija i efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala.Čolak je rekao da će BiH putem Interpola dostavljati Beogradu informacije o uhapšenom biznismenu Momčilu Mandiću, kao i određenim aktivnostima Elektroprivrede RS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.