Od 2026. godine SP sa 48 reprezentacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jan.2017, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od 2026. godine SP sa 48 reprezentacija

Savet Svetske fudbalske federacije (Fifa) prihvatio je današnjoj sednici u Cirihu predlog predsednika Đanija Infantina o proširenju Svetskog prvenstva na 48 reprezentacije od 2026. godine.

Predlog Infantina o proširenju Mundijala za 16 timova bio je drugi na dnevnom redu Saveta Fife u Cirihu. Od 2026. godine biće primenjen novi format i turnir će se igrati u 16 grupa od po tri ekipe, a potom sledi nokaut faza u kojoj će učestvovati 32 reprezentacije.

Prvi čovek >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Fife je i pre svog izbora na tu funkciju prošle godine u svom manifestu obećao da će proširiti Mundijal na 48 reprezentacije. Infatinov prvobitni plan je bio da isprati ideju njegovog prethodnika Sepa Blatera o proširenju Mundijala na 40 reprezentacija, ali taj predlog nije usvojen iz različitih razloga.

Savet Fife je jednoglasno prihvatio predlog Infantina, pa će tako Mundijali u Rusiji 2018. i Kataru 2022. godine biti poslednji sa 32 reprezentacije.

Još uvek nije poznato ko će biti domaćin Svetskog prvenstva 2026. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Petrović: Tužilaštvo neće odustati od postupka protiv Haradinaja

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jan.2017

Tužilaštvo za ratne zločine neće odustati od postupka protiv Ramuša Haradinaja sve dok sud ne utvrdi da li je odgovoran za ratne zločine, izjavio je za beogradski dnevni list "Blic" od utorka rukovodilac Tužilaštva Milan Petrović...Prema pisanju "Blica", Petrović je zatražio da se kontrolišu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.