Ocena ustavnosti ili Strazbur

Izvor: Glas javnosti, 02.Sep.2009, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ocena ustavnosti ili Strazbur

BEOGRAD - Predlog izmena i dopune Zakona o informisanju koji je Skupština Srbije prekjuče usvojila tesnom većinom može biti osporen pred Ustavnim sudom Srbije, ili, ako to ne uspe, pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, kažu pravni stručnjaci. Bivši sudija Vrhovnog suda i profesor prava Zoran Ivošević kaže da inicijativu pred Ustavnim sudom može podneti svaki građanin, ali sud odlučuje da li će je razmatrati.

UNS: Nećemo stati

Advokat Udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << novinara Srbije Zoran Lakićević kaže da će zbog ekspresnog potpisivanja Tadićevog ukaza o prihvatanju Zakona o informisanju, ostati neposlato pismo predsedniku koje je to udruženje novinara pripremilo.

- UNS će podneti inicijativu pred Ustavnim sudom za ocenu ustavnosti zakona, a postupak pred Strazburom, kada budu ispunjeni uslovi. Isto ćemo učiniti i u slučaju konkretne primene zakona i kažnjavanja medija. Paralelno već treba napraviti predlog izmena zakona, kojim bi se sporne odredbe ukinule. U slučaju kazni medijima, UNS će im pružiti javnu podršku i pravnu pomoć, za šta će biti angažovani mnogi pravni i stručnjaci iz oblasti medija - poručuje Lakićević.

Saljem komentar i ovde, posto ga Press nije objavio/

dakle, na osnovu cega se tvrdi da je Predsednik Tadic potpisao zakon. Kad je on to fizicki stigao, kad zakon tek treba da se tehnicki dotera.

"Veliki" novinari nisu uopste istrazili da li je ova vest tacna, sto je elementarna stvar novinarstva.

Smajlovicka i ostali su samo politicki komesari koji daju politicke komentare, a za pravo novinarstvo oni nikada nisu culi.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.