Izvor: B92, 16.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ocena Del Ponteove neprihvatljiva"

Beograd -- Ministar pravde Zoran Stojković odbacio optužbe Karle del Ponte da u Srbiji nema političke volje da se uhapsi Ratko Mladić.

Stojković navodi da je u interesu Srbije da reši problem saradnje sa Hagom. Ocene glavne tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte o saradnji Srbije sa Tribunalom nisu prihvatljive za Beograd, kaže ministar pravde Zoran Stojković.

"Akcioni plan je urađen, sve se radi. Čak i strane službe imaju jako dobru komunikaciju i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu da prate šta se radi. Jedno je jasno - politička volja postoji, i u interesu ove zemlje je da skinemo tu obavezu, a druga je stvar što tužilac pokušava na sve načine, pa i vidom ovog pritiska, da postigne svoj interes", kaže Stojković.

On navodi i da ovakav stav Del Ponteove ne koristi Srbiji kada je u pitanju nastavak pregovora sa Evropskom unijom.

Del Ponteova je juče pred Savetom bezbednosti UN rekla da vlasti Srbije mogu lako da uhapse generala Ratka Mladića, ali da to ne žele, ocenivši da je to pitanje političke volje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.