Izvor: B92, 28.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obuka za buduće lidere

Beograd -- Četvrti seminar iz programa "1.000 mladih lidera" počeo je u Beogradu, na kome se obučavaju potencijalni budući lideri.

Neki od tih mladih ljudi možda će u budućnosti biti ministri, predsednici ili kompententni savetnici i stručnjaci. Za sada pred njima je seminar, po čijem završetku treba da naprave skicu projekta koji mogu sami da sprovedu. Program realiziju Fond dr Zoran Đinđić i Narodna kancelarija predsednika Republike.

Oni treba da savladaju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << strateško planiranje, upravljanje projektima i liderstvo, kaže Tatjana Pašić, direktorka Narodne Kancelarije predsednika Republike, a sami učesnici kažu da su im očekivanja velika.

"Na političkoj sceni Srbije ne vidimo svežu krv. Potrebno je mladim ljudima u Srbiji dati da rade, da preuzmu i odgovornost i akciju."

"Očekujemo da će se izaći sa dobrim predlogom projekta, da ćemo uspeti da promenimo nešto."

Pet timova mladih lidera treba da napravi projekte kojima će se promeniti ili unaprediti ono što im se sada ne dopada u Srbiji.

Bojanu Nikoliću iz tima za bezbednost ne dopada se kako su tekli pregovori o Kosovu. "Pre svega moraju da sagledaju praktičnu stranu života na Kosovu", kaže on.

"To ne može biti rešenje koje će zadovoljiti apetite lidera obe strane, koje će kroz nekoliko godina opet otvoriti problem koji i ovako teško rešavamo", kaže on.

Tanja Klimčuk iz tima za obrazovanje smatra da su našem obrazovanju potrebne promene na svim nivoima - od osnovne škole do fakulteta.

Program "1.000 mladih lidera" ulaže u ono što je jednoj državi najdragocenije - mlade ljude, koje program treba da pripremi da budu lideri u svim državnim i društvenim sferama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.